A Little Less Linda (-15kg)

Gastblog Linda Van Bakel

A Little Less Linda (-15kg)

“Hallo! Ik ben Linda, 33 jaar en ik woon samen met mijn allerliefste man en drie kinderen in een fijn huisje in Nuenen. Hier in huis hoef ik me nooit te vervelen. Mijn oudste zoon is 9 en zit op boulderen en judo, mijn middelste, een meisje, is 7, zit op voetbal en heeft een bruisend sociaal leven met vriendjes/vriendinnetjes/logeerafspraakjes etc.. en dan huppelt er nog een klein meisje van 1,5 rond die o-ver-al op klimt en aanzit en qua assertiviteit zeker niet onder doet voor de andere twee. Tel dit op bij de bergen was, de taxiservice om de oudste 2 te voorzien en het voederen van dit drietal en dan heb je mijn leven in een notendop ☺ Een huisje vol liefde. “

– Linda van Bakel

Superblij loop ik tussen mijn liefste vriendinnen door de stad, gehuld in het knalroze want het is mijn vrijgezellenfeestje. We lopen langs een terrasje waar een groep mannen zit.  ‘Wie gaat er trouwen?’ roept er één… “Oh die dikke!!’ roept een ander.

Bam.. weg zelfvertrouwen, en weg vrolijke vibe waar ik een seconde geleden nog in zat. Zelfbewust en onzeker vervolgde ik mijn weg.

En dat is maar één van de vele voorbeelden van een herinnering aan een dag die super leuk was, maar door een opmerking als deze een zwart randje kreeg. Waarom raakt het me zo? En waarom onthoud ik juist dit?

Na mijn vrijgezellenfeestje nam ik me voor de zoveelste keer voor dat ik me niet meer zo wilde voelen en dat ik af zou gaan vallen. Dus hop, een Sonja Bakker boek gekocht, het pasje van de sportschool afgestoft en vol goede moed begonnen aan mijn poging.

Na een paar oersaaie sessies met een knorrende maag op de loopband zakte de moed me alweer gauw in mijn schoenen. En met een een dikke donut tussen m’n kiezen droop ik af.. back to basic.. met een zak chips op de bank. Dan maar dik…

Als ik terug kijk naar al mijn pogingen om wat aan mijn gewicht te veranderen zie ik nu wat er voor zorgde dat het me niet lukte. Mijn motivatie was extrinsiek, ik deed het voor anderen, om opgemerkt te worden of om gewaardeerd te worden. En dat is lang niet genoeg.

Ook het sporten pakte ik verkeerd aan. Ik wist totaal niet waar ik mee bezig was, ik deed maar wat. Die loopband was makkelijk en veilig, ik kon vrij anoniem met m’n oortjes in mijn verplichte uurtjes maken. Maar ook dat.. is lang niet genoeg

Ik ben Linda, 33 jaar, moeder van 3 kinderen en ben in de afgelopen 4 maanden ruim 15 kg afgevallen.

Al mijn hele volwassen leven ben ik bezig met mijn gewicht. Ik was altijd iets te zwaar, en met elke zwangerschap kreeg ik, behalve een mooie baby, er ook behoorlijk wat kilo’s bij.  Ik heb mezelf lang wijsgemaakt dat het me niet meer kon schelen, dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik mezelf nooit meer ongelukkig ga maken met een nieuw dieet dat gedoemd is te mislukken. Toch was er altijd dat stemmetje in mijn achterhoofd dat mijn onzekerheid voedde, maar dat me ook vertelde dat ik niet goed voor mezelf zorg, dat ik mijn lichaam verwaarloos en dat ik heus wel weet hoe het komt dat ik te zwaar ben. Maar ik was erg goed in staat om dat stemmetje te sussen. Dat ik steeds ongezonder werd ging er bij mij niet in.

Totdat ik in september 2016 spit in mijn rug kreeg. Ik kon een week lang niet op of neer. Het advies van de dokter was om mijn buikspieren wat aan te sterken en wellicht een beetje af te vallen. Dit was de aller aller eerste keer dat deze boodschap echt tot me door drong. Mijn gewicht gaat ten koste van mijn gezondheid en dat wil ik veranderen. Ik voel me niet goed in dit lichaam, het is niet in harmonie met de rest van mijn persoonlijkheid en leven, en balans in jezelf is nu juist wat het allerbelangrijkste is. Dat inzicht heeft me, achteraf gezien, gebracht waar ik vandaag sta,

Dus weer de stofdoek over het gympasje en gaan met de banaan. Samen met een sportmaatje die al een tijdje bezig was ben ik aan de slag gegaan. Deze keer zonder tegenzin.

Toch merkte ik dat ik weer in oude gewoontes verviel en niet verder kwam dan het ‘veilige gedeelte’ Om deze keer niet in die valkuil te trappen maakte ik de beste keuze ooit. Ik boekte een sessie met een personal trainer. Hij vertelde me alles over de balans in voeding en training. En leerde me oefeningen en technieken die ik echt leuk en uitdagend vond. Ik kreeg een op maat gemaakt trainingsschema en voor ik het wist stond ik tussen de brede mannen te deadliften in het krachthonk. Ik raakte super gemotiveerd, ging 3 of 4 keer in de week trainen waarbij ik krachttraining afwisselde met groepslessen.  Omdat ik ook een stuk gezonder ben gaan eten ontstond er al snel een negatieve energiebalans en de kilo’s vlogen er af. Ik volgde geen dieet maar lette op mijn porties en maakte bewust mijn keuzes in wat ik wel of niet wilde eten. Niets was verboden, de verboden vrucht is namelijk een stuk minder lekker als hij niet verboden is. En door alle inspanning in de sportschool vond ik het zonde om dan vervolgens ongezonde voeding te eten. Maar als mijn moeder verse appeltaart had gebakken, nam ik zeker een stukje, mét slagroom, lekker genieten!

In plaats van een dieet en verplichte gymuurtjes, is het de nieuwe mentaliteit die zich in mij heeft gevestigd die ervoor zorgde dat ik door kon pakken. De voordelen van het mooiere, gezondere lichaam dat ik kreeg in combinatie met de bakken energie, het plezier in het sporten en het genieten van gezonde voeding is deel van mij geworden.

Het sporten ging steeds beter, ik had een vast ritme en ik merkte dat ik sterker begon te worden. Ik kreeg na een tijd de behoefte aan nieuwe uitdaging en nieuwe trainingprikkel. Ook had ik doelen die ik wilde bereiken, het liefst zo effectief mogelijk. Geen streefgewicht, maar vooral het plezier houden in het proces, het shapen van mijn lichaam (hello bikini zomer 2017) en hopelijk ‘ along the way’ mijn vetpercentage omlaag krijgen. Om deze doelen te bereiken heb ik helemaal niet genoeg kennis in huis. Dus ik heb een coach / personal trainer in de arm genomen.  Samen hebben we een plan gemaakt, helemaal op maat om mijn doelen te bereiken.  Ik leer ontzettend veel, ook over voeding. We trainen 1 x in de week samen en daarnaast train ik nog 3x alleen (of met mijn sportmaatje natuurlijk) Ik vind het heerlijk om aanwijzingen te krijgen op mijn techniek, om net dat stapje verder gepushed te worden en om te mogen delen in de kennis en ervaring die hij heeft.

Gastblog Linda Van BakelDe regelmaat in het sporten is iets wat belangrijk voor me is geworden. En in de decembermaand werd dat natuurlijk lastig. Met kerst en nieuwjaarsdag was de sportschool dicht en ik wilde natuurlijk wel tussen al dat tafelen door nog wat bewegen. Ik volg Marvin al een tijd op Facebook, omdat zijn filmpjes, berichtjes en challenges mij inspireren. En daar zag ik voorbij komen dat Marvin een gratis bootcamp training op tweede kerstdag verzorgde. Precies wat ik nodig had! Dus hoppa om 09.00 in de miezer even lekker knallen. Er hing een lekker sfeertje, iedereen werd  uitgedaagd  op zijn of haar niveau en voldaan en met hernieuwde energie kon ik na de training aanschuiven aan het kerstontbijt.

Het was echt tof om met een groep gelijkgestemden bezig te zijn. Jezelf omringen met mensen die je begrijpen is voor mij ook echt een eyeopener geweest. Zo klets ik na die bootcamptraining nog regelmatig met Marvin over mijn proces, fijn om daarin te kunnen delen. Delen is vermenigvuldigen. Ik heb ook op instagram een account gemaakt waar ik mijn progressie op bij houd en het is gezellig druk op mijn profiel. Via social media ben ik met mensen in contact gekomen die dezelfde mindset hebben, lekker om elkaar zo te motiveren. Ook zijn mijn familie en vrienden een hele grote steun. De beste keuze die ik heb gemaakt is om een elite coach in de arm te nemen. Dat heeft het proces voor mij echt leuker en effectiever gemaakt. En het belangrijkste… duurzaam!

Als ik jaren geleden de kennis had gehad om dit resultaat te bereiken was ik veel eerder begonnen. En eigenlijk is het simpel; een doel stellen waar je achter staat, gezondere keuzes maken en genieten van gezond eten, mensen om je heen verzamelen die achter je staan en het sporten en bewegen leuk en uitdagend maken en houden.  Heb je het idee dat je niet weet waar je moet beginnen? Aarzel niet en vraag hulp. Met een steun in de rug en een plan op maat zal je verbaasd staan van je eigen kunnen.

En nu? Nu zit ik veel beter in mijn vel en krijg ik veel complimentjes. Dat is natuurlijk fijn, maar die complimentjes doen me veel minder dan ik vooraf had verwacht. Ik ben nog steeds dezelfde vrouw, maar nu ben ik echt in balans en geniet van het leven. Dit ben ik; gezond, tevreden, energiek en blijkbaar een fanatieke sporter 😀

 

Gastblog Linda Van Bakel

Wil jij meer lezen en zien van Linda? Volg haar dan op Instagram via:

https://www.instagram.com/a_little_less_linda

Marvin Alexander,

 

Dazzle! Personal Training System

 

KIES voor SUCCES!

 

P.s: Was dit artikel voor jou WAARDEVOL?

 

Wat is jouw ideale gewicht en hoeveel tijd heb je gezet om het te behalen?

 

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

 

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+, want zo kunnen bevriende personen in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen