Anita Smits

 

Anita Smits

 

***UPDATE***

Inmiddels is door haar toewijding Anita al 33,8 kilo lichter en 1 meter en 70 centimeter lichaamsomtrek kwijt! Wauw Anita, super gedaan zeg!

Maar nét de riem dicht…

 

“Afgelopen mei gingen we nog eenmaal met de zonen op vakantie naar Kreta om ons 25-jarig huwelijk te vieren. We stapte in het vliegtuig en met veel moeite kreeg ik mijn veiligheidsriem om. Dat is geen fijn gevoel. Na wel een heerlijke vakantie begon het thuis toch wel aan me te knagen. Sporten heb ik altijd leuk gevonden, maar het volhouden…”

 

Anita Smits Personal Training Eindhoven

Resultaten tot dusver:

Gewicht: -26.4 kg

Omvang: -1 meter en 39 centimeter

 

De knop ENTER

“Ik werk zelf met ouderen die moeten revalideren en zag van allerlei ziektes voorbijkomen die ook met overgewicht te maken hebben. Hersenbloedingen, hartinfarcten, diabetes. Ik bedacht mee te steeds meer dat ik ook in die risicogroepen terecht kwam en dat ik daar helemaal niet wilde zijn.

Daarom ben ik gaan zoeken op het internet naar wat er mogelijk was en kwam uit bij het verhaal van Marvin Alexander. Het trok me wel aan. Overgewicht, rond de vijftig, motivatie enz.  Het inschrijfformulier had ik ook nog wel ingevuld maar dan… De knop ENTER nog… Een van mijn zonen kwam langs de computer lopen en vroeg wat ik aan het doen was. Werken aan mijn gezondheid zei ik en voordat ik het wist had hij al op enter geduwd. Binnen twee dagen had Marvin al gebeld en hadden we een afspraak gepland.”

 

De weegschaal viel niet mee

“Daar ging ik dan, wat stond me nu weer te wachten en voordat ik het wist was ik overtuigd en dacht zal allemaal wel gaan meevallen maar ik ga ervoor. Maar helaas de weegschaal viel niet mee 116,5 kg. Schamen deed ik me niet maar grootst voelen is ook niet de juiste gedachten

We zijn begonnen met tweemaal per week een-op-een elite coaching en vanaf het begin had ik er een goed gevoel bij. Eigenlijk interesseerde het me niet wat andere van me vonden of hoe ik het deed als ik er zelf maar een goed gevoel bij had. Marvin kan me nog steeds motiveren al is het soms met van die domme dansjes maar weet vaak ook wat hij moet zeggen om me te motiveren. En als ik weleens een k dag heb gehad op het werk of thuis zetten we de negatieve energie om in positieve energie.”

 

Niet alleen sporten

“Het is niet alleen het sporten het is ook je voeding en je mindset. En dat heb ik geweten na al heel wat gesprekjes vooral tijdens het sporten ben ik enorm sterker in mijn schoenen komen te staan thuis maar ook vooral op het werk. Het komt erop neer: HIER BEN IK EN WAT IK DOE BEN IK OOK GOED IN.

Mijn reptielenbrein komt natuurlijk nog wel eens om de hoek kijken en soms trap ik er ook nog wel in maar ik tackel het steeds sneller en bedenk er een oplossing voor. Denken aan mijn statements, al vond ik deze in het begin onzinnig, maar ze werken wel.”

Ik at te weinig

“Dan het eten. Easy, dacht ik de knop had ik al omgezet. Ging me ook goed af dacht ik maar helaas. Ik at te weinig en te weinig eiwitten. Ik at te weinig maar je moet toch weinig eten als je wilt afvallen? Ik kon dat de eerste weken niet combineren maar kwam er na een tijdje toch wel achter als je te weinig eet je energietekort komt om te sporten. Langzaamaan gaat dat steeds beter met tips van Marvin maar zo nu en dan merk ik dat er een wekelijks videootje word opgenomen door Marvin waar ik ook weleens centraal in sta.”

De eerste resultaten

“Nu zijn we ongeveer 19 weken verder. Ik sport drie keer in de week. Tweemaal een-op-een elite coaching van Marvin en eenmaal per week tennisles. Volgens de weegschaal vanmorgen 20 kilo afgevallen maar wat steeds belangrijker wordt. Ik voel met gezonder, fitter en sterker. Gaan sporten is leuk geworden ondanks dat het de ene keer beter gaat dan de andere keer.”

Een heerlijk gevoel en mezelf belonen

“Mensen gaan ook zeggen dat je er steeds beter uit gaat zien en heel stiekem is dat toch wel een heerlijk gevoel. Alles past, je hoeft niet meer naar de grote maten winkels en dat is een geweldig gevoel. Maar het fijnste van alles is dat toen we begonnen ik zei als ik onder de 100 kg ben dan ben ik al blij Marvin zei toen al, dat ben je niet je wil dan verder. We zullen wel zien dacht ik.

Nu ben ik onder de 100 kg en ik was wel blij natuurlijk maar bedacht ook meteen dus oké nu op naar de 90 kg. Misschien is dat wel 15 jaar geleden dat ik dat heb gewogen. Maar ik ga ervoor. Dan heb ik echt mijn doelen bereikt maar misschien wil ik dan nog wel verder. Ik heb me dan aan mijn eigen beloftes gehouden en ik hoop dat mijn tennisleraar dat dan ook doet. Kaartjes voor de halve finale Roland Garros mannen. Wat lijkt me dat geweldig om keer bij te mogen zijn. Maar waar ik misschien nog wel meer naar uitkijk is mijn vijftigste verjaardag dat er een leuk feestje komt waar de gehele avond gedanst kan worden en dat ik er dan ook tussen sta op de dansvloer. Zo’n disco vloer met allerlei kleurtje. Het lijkt me geweldig.”

Ik geloof weer in mijzelf

“Kortom wat een veranderingen in nog geen vijf maanden tijd. Wie had dat gedacht. Ik niet, ik voelde me niet slecht of ongelukkig of dik. Maar ik vol me nu nog gelukkiger, beter en vooral slanker en steeds meer Anita en besef nu pas wat ik eigenlijk niet meer kon of beter gezegd niet meer deed omdat het niet kon. Dus ik ga ervoor en wil echt nooit meer terug naar voorheen, ik heb daarvoor nog handvatten nodig. Maar samen met mijn boys thuis, Pim de tennisleraar en Marvin gaat het me zeker lukken.

Maar het belangrijkste is dat ik weer geloof in mijzelf.”

Anita, 49 jaar en moeder van vier zonen

========================================

Wil jij ook indrukwekkende resultaten behalen?

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen