Anouk van de Vosse

 

Anouk van de Vosse

***UPDATE***

Inmiddels heeft Anouk door de makkelijk vol te houden levensstijl veranderingen al meer dan een hele meter lichaamsomtrek verloren!

Tussenstand: -21,4 kg, -19,4 kilo daarvan is pure vetmassa, -103cm en -17.9% lichaamsvet sinds de start. Goed bezig Anouk!

 

Altijd excuses

 

“Al jaren ging mijn gewicht op en neer. Als ik er echt klaar mee was, gooide ik er een eiwitdieet van 10 weken tegenaan, waarna ik weer een jaar vooruit kon en langzaam weer aankwam. Sporten was op zijn zachtst gezegd niet mijn hobby, en die eiwitshakes kun je natuurlijk ook niet eeuwig volhouden. Maar áltijd waren er excuses…”

Afvallen EIndhoven Anouk

Resultaten tot dusver:

Gewicht: -24.1 kg

Vet%: -17.9%

Vetmassa: -19.4 kg

Omvang: -1 meter en 3 centimeter!

 

Hierna begin ik écht!

“Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik veel aan, wat natuurlijk meteen weer een excuus voor daarna creëerde. Ik zou bij een volgende zwangerschap toch weer aankomen, dus echt mijn best doen zou zonde zijn. Maar na mijn tweede zwangerschap waren er geen excuses meer. Ja, eerst was het nog even zomer en kon ik weer lekker drankjes drinken in de zon, maar na de zomer zou ik er écht iets aan gaan doen.”

 

 Van uitstellen naar ongemak

“Op 1 augustus werden de eiwitshakes weer besteld, en werd het sporten weer uitgesteld. Ik wist natuurlijk wel dat het zonder beweging niet zou gaan werken, maar daar werden weer snel excuses voor gezocht. Druk, fulltime werken, twee jonge kinderen en een hele fijne bank. Ok, af en toe ging ik een uurtje wandelen op de loopband, en soms buiten, maar dat mocht geen sporten genoemd worden. Doordeweeks aan de eiwitshakes en in het weekend eten (en drinken) wat ik wilde en nergens aan denken, dat was mijn strategie. Er gingen wel wat kilo’s af, maar op een gegeven moment stopte het. Ondertussen was onze jongste al bijna een half jaar, dus het excuus ‘net bevallen’ kon ik ook niet meer gebruiken. Steeds vaker voelde ik me ongemakkelijk. Als ik gewoon op straat liep, maar vooral als ik op een verjaardag of op visite was, zelfs bij vriendinnen die ik al heel lang ken. We hadden het thuis al wel eens over een personal trainer gehad, maar ik dacht niet dat dat iets voor mij zou zijn.”

 

Mijn ultieme plan

“Op een middag in oktober was ik er (weer eens) helemaal klaar mee, en besloot Marvin (die ik nog kende van vroeger) eens een berichtje te sturen. Ik wilde weten of het zin zou hebben om 1x in de week met een personal trainer te gaan sporten, en verwachtte dat hij me eerlijk zou vertellen of mijn plan (1x per week sporten, maar dan wel meteen goed, en doorgaan met de eiwitshakes) kans van slagen had. Marvin reageerde meteen diezelfde dag, en een dag later hebben we afgesproken. Normaal vond ik het niet fijn om mensen van vroeger tegen te komen (het idee dat ze misschien wel dachten “Wow, die is dik geworden” was al genoeg), maar ik was blij dat ik er nu zeker van kon zijn dat ik eerlijk advies kreeg, en niet zou gaan praten met iemand die alleen maar geld wilde verdienen.”

 

Enthousiasme en knallen!

“Marvins enthousiasme was aanstekelijk, en al snel kreeg ik in de gaten dat mijn plan niet zou gaan werken. Meer bewegen en beter eten, dat was wat ik moest gaan doen. Maar dan wel beweging vinden die ik ook leuk vind. We spraken af om aan een traject van 90 dagen te beginnen, en daarna te kijken hoe ver ik was. Ook wilde ik de Fit Academy gaan proberen, maar daar wilde ik nog even mee wachten. Marvin legde me uit wat het ‘reptielenbrein’ is, en hoe ik daar mee om kon gaan. En ik denk dat het herkennen van het reptielenbrein al de helft van het werk is. Geen smoesjes en excuses meer, maar rammen en beuken. Niet denken, maar doen. Niet nadenken over wat mensen in de sportschool misschien van je vinden, maar er wat aan doen. Knallen.”

 

Het is zowaar leuk ^_^

“Zo gezegd, zo gedaan. Het klinkt makkelijk, en eigenlijk moet ik zeggen dat het met Marvin ook een heel stuk makkelijker was dan ik had gedacht. Marvin is niet alleen iemand die een uur met je gaat sporten en je elke keer net over je grenzen heen laat gaan (de grenzen die je hersenen voor je bedenken, niet je werkelijke fysieke grenzen, die liggen veel verder). Dat zou namelijk ook maar tijdelijk werken. Marvin helpt je écht te veranderen, anders te gaan denken en een andere instelling te krijgen zodat je het uiteindelijk zelf kunt. Maar wel op jouw manier. Ik kan nog steeds een wijntje of een biertje drinken, of chips eten. Maar wel op de momenten dat ik daar bewust voor kies, en niet omdat het toevallig binnen handbereik staat. Ook ben ik ondertussen begonnen met de Fit Academy, en ik vind het echt leuk! Je hebt de gezelligheid van een teamsport, maar kunt wel meedoen op je eigen niveau. Als anderen rustig aan willen of moeten doen, of juist veel verder zijn dan jij, heb je daar geen last van want je kunt het zo zwaar maken als je zelf wil en bent dus nooit afhankelijk van anderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je resultaten, maar Marvin en Dirk zijn er wel om je net dat stapje (of twee) extra te laten zetten.”

 

Dit is mijn BEGIN

“In de afgelopen maanden ben ik veranderd van iemand die elke avond op de bank lag in iemand die 4 keer (!) in de week sport. En dan ook echt sport, niet een rondje buiten wandelt. En niet omdat het van Marvin ‘moet’, maar omdat ik het wil. Ik vind het leuk, en ik vind de veranderingen die ik zie nog veel leuker. Zelfs in de sportschool met Marvin, aan de gewichten tussen de grote brede mannen en gespierde vrouwen met perfecte figuren, maak ik me niet meer druk om wat zij misschien denken. Zij zijn ook ooit ergens begonnen en dit is mijn begin.”

 

Échte verandering, zoals ik het zelf wil

“Marvin is niet iemand die ‘even een uurtje met je gaat sporten’. Hij laat je het hele pakket aanpakken zodat je je leven verandert, niet alleen tijdelijk je figuur. Maar dan wel hoe jij het wil, zonder dingen die moeten of dingen die niet mogen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik die middag in oktober dat ene berichtje gestuurd heb, en dat we zo snel daarna zijn begonnen. Want plannen maken was geen probleem, het vervolgens ook echt uitvoeren alleen wel.”

 

En nu…wil ik meer!

“Nu ik weet wat ik kan bereiken, ben ik niet meer tevreden met mijn oorspronkelijke doel en wil ik meer. Ik ga dan ook lekker nog even door met sporten met Marvin, en blijf natuurlijk in de Fit Academy!”

 

Anouk, vertaler en moeder van twee kinderen

========================================

Wil jij ook indrukwekkende resultaten behalen?

Was het waardevol, deel het met je vrienden!
1 Reactie
  1. Top hoor erg knap jazeker is het zo juiste instelling hebben doen wat je moet doen zeker voor jezelf je bent een topper

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen