Geertje Rampen

Geertje Rampen

***UPDATE***

Inmiddels heeft Geertje door de makkelijk vol te houden levensstijl veranderingen al meer dan een 10 kilo lichaamsgewicht verloren!

Tussenstand: -10,2 kg, -47,5cm en -7,3% lichaamsvet sinds de start. Goed bezig Geertje!

Nu moet ik er écht iets aan doen!

“Ik moet nu echt iets aan mijn gewicht en figuur gaan doen. Hoe vaak ik dat gedacht heb, is niet meer te tellen. Vaak werkte dat voornemen helaas maar voor een paar weken, kwam ik weer aan en woog ik zelfs nog meer dan daarvoor.”

 

Geertje Rampen Personal Training Eindhoven

Resultaten tot dusver:

Gewicht: -6.2 kg

Vet: -4,2%

Omvang: -40,5 centimeter

Nooit helemaal tevreden

“Mijn gewichtstoename is begonnen na mijn 2e zwangerschap. Ik kwam 25 kilo aan dat is er nooit meer helemaal vanaf gegaan. Vele pogingen tot een slanker lichaam heb ik ondernomen. Ik heb jaren heel fanatiek gesport, zo’n 3 tot 4 keer in de week. Lekker overdag en dan in de avond en nacht aan het werk. Ik wist best dat je in de nachtdiensten beter geen suiker kan eten dus daar liet ik me niet zo snel toe verleidend. Die avonddiensten waren echter een ander probleem. Het waren vaak rustige avonden en dan is het zo makkelijk om die koekjes en snoeppot open te maken en ervan te eten. Door het vele sporten kon ik mijn gewicht toen best onder controle houden, hoewel ik nooit helemaal tevreden was met mezelf.”

De lokroep van de snoeppot

“Door allerlei smoesjes kwam het er steeds minder van om te gaan sporten, steeds vaker had ik geen zin en stond ik mezelf ook toe om geen zin te hebben en dus niet te gaan. Het gevolg daarvan was dat mijn sport abonnement werd opgezegd. Ik ga dan maar gewoon vaker met de fiets als ik bijv. boodschappen moet doen of naar oma ga. Ik heb dat voornemen denk ik een week volgehouden, want van fietsen wordt je toch wel heel erg moe. Ondertussen gingen mijn slecht eetgewoontes gewoon door. Die koekjes en snoeppot bleven maar roepen, dus mijn hand verdween daar vaker in dan goed voor me was.”

‘Zie je nou wel, je kan het toch niet volhouden’

“Ook bleef het ondertussen bleef maar knagen in mijn hoofd dat ik niet tevreden was over mijn figuur (lees, ik vond mezelf gewoon te dik). Dan toch maar een dieet proberen. Na een dieet of 4 kwam ik erachter dat ik dat ook niet vol ging houden. Dat lukte de eerste weken goed en ik viel ook echt wel af, maar al snel kwam ik weer in mij oude patroon terecht en was mijn gewicht ook heel snel weer terug bij af. Na ieder dieet voelde ik me meestal nog slechter dan daarvoor. ‘Zie je nou wel, je kan het toch niet volhouden’, was een heel onaangenaam stemmetje in mijn hoofd.”

Ik hekel aan een dieet

“In 2017 ging ik over de magische grens van 80kg heen. Dit was voor mij echt niet aanvaardbaar en begon ik toch weer aan een nieuw dieet. Koolhydraatarm eten. Afvallen deed ik er wel mee, een kilo of 5 ben ik er mee kwijt geraakt. Ik was echter best wel heel snel uitgekeken op alle sla, komkommer en andere rauwkost varianten en fruit smoothies, dus je raad het al, langzaam maar zeker ging ik weer steeds meer zoetigheid nuttigen met als gevolg dat ik die kilo’s er binnen de kortste keren weer aan had zitten (ik vond het zelfs verbazingwekkend hoe snel dat ging). Op een goed moment realiseerde ik me dat ik naast een dieet (ik heb door de jaren heen wel een hekel heb gekregen aan het woord dieet) volgen ik ook echt iets met het sporten moet gaan doen.  Inmiddels ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat ik geen type ben die 3 keer in de week naar de sportschool gaat om daar heel braaf haar oefeningen te doen.”

Super goed gevoel

“Tijdens een nutteloos uurtje was ik aan het rondneuzen op Facebook en kwam er een advertentie van Dazzle Personal Training System voorbij. Ik heb de website bestudeerd maar het verder laten liggen. Toch bleef er een stemmetje in mijn hoofd knagen. Na een week geluisterd te hebben naar dat stemmetje de stoute schoenen aan gedaan en gereageerd op de advertentie van de 90 dagen challenge. Dezelfde dag belde Marvin Alexander mij terug en een eerste afspraak stond gepland. Na een uur stond ik weer buiten en had ik een super goed gevoel over het gesprek dat ik had gehad met Marvin. Ik wilde weer vooruit met mijn lichaam, ik wil weer trots zijn op hoe ik er uitzie en ik wil me vooral weer fitter voelen.”

Er wordt naar mij gekeken als totaal mens

“Ik koos voor 2 keer in de week personal training en de 90 dagen challenge. Tijdens de trainingen komen allerlei aspecten van afvallen en sporten aan bod maar (en misschien nog wel belangrijker) er wordt naar mij gekeken als totaal mens. Ook mijn mentale welbevinden wordt besproken en gemonitord. Ik weet inmiddels uit ervaring dat even verslappen in je voedingsplan, funest kan zijn voor het afvallen.  Door de vragen die Marvin hierover stelt, word ik me bewust van wat ik heb gedaan en wat ik eraan ga doen om dit niet meer te laten gebeuren. Middels fijne gesprekken tijdens de trainingen kan ik mezelf tot een hoger niveau tillen en houd ik mezelf scherp en kan ik ook echt oprecht streng zijn voor mezelf zonder dat ik het idee heb dat ik aan een dieet bezig ben. Het eten is goed vol te houden. Het sporten vind ik weer leuk. Ik heb er plezier in, zelfs als ik vanuit de Achtse Barrier naar de Aalsterweg fiets.”

Inzicht in- én verantwoordelijkheid voor mijn keuzes

“Naast het sporten en mijn voedingsplan en mijn mentale welbevinden, staat Marvin klaar om mijn praktijk naar een hoger niveau te tillen. Hij daagt me uit om buiten mijn comfort zone te denken en te doen. Iets wat ik heel lastig vind. De manier waarop Marvin de gesprekken met mij voert, maakt dat ik bewust ben van wat ik doe en wat bepaalde keuzes tot gevolg hebben. Ook de 90 dagen challenge maakt dat ik inzicht krijg hoe het reptielenbrein werkt en wat de keuzes die ik maak betekenen.”

“Sinds december 2017 ben ik 6,2kg en 40 cm kwijt. Ik voel me nu weer een stuk fitter en ben nu al tevreden over de transformatie die mijn lichaam heeft doorgemaakt. Ik ga er nog vol tegenaan om mijn einddoelen te halen!”

Geertje, 40 jaar en moeder van twee zonen

========================================

Wil jij ook indrukwekkende resultaten behalen?

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen