Moeder en Dochter in 100 Dagen -33,5 kg

Onlangs trof ik dit artikel aan op het internet. Het beschrijft het wonderlijke en inspirerende verhaal van moeder Cheryl (50) en dochter Tessa (17) die samen een commitment maakten aan zichzelf en elkaar. Ze zetten 100 dagen alles opzij om hun leven ingrijpend te veranderen. Het resultaat? Een gecombineerd gewichtsverlies van 74 pond (33,5 kg). WOW! Bekijk de video zelf:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-by7uB9uhxU&w=500&h=375&rel=0&showinfo=0]

De video zelf is al indrukwekkend, maar in een interview gaf Cheryl nog waardevolle inzichten in gewichtsverlies, gemotiveerd blijven en de ondersteuning krijgen die je nodig hebt:

Was wat de drijfveer voor jou en je dochter om samen deze verandering te maken?
Ik zou zeggen dat het “aha” moment op kerstochtend kwam toen mijn dochter mijn kamer binnen kwam met een geschenk. Ik lag zoals gebruikelijk in bed toen ze me een ketting gaf en zei dat deze ketting een nieuw begin betekende. Toen keek ik haar aan en begon ik te huilen. Ik kon daadwerkelijk de zorgen in haar gezicht zien omdat ik in anderhalf jaar meer dan 45 kg was aangekomen. Als ouder wil je nooit dat soort zorgen aan je kind geven. In de tussentijd was mijn dochter van 1.50 meter 9 kilo verwijderd van 90 kilo lichaamsgewicht en een leven van dezelfde uitdaging als ik mee kampte. I wist dat het tijd was voor verandering voor ons beiden. We moesten een gezonde levensstijl op gaan pikken en deze vasthouden. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor elkaar.

Hoe hebben jullie elkaar ondersteund tijdens deze afvalperiode?
Het was echt door en door een team effort. Tessa maakte ontbijt voor ons beiden. Ik kookten al het andere eten voor ons voor de hele week, zodat we alles binnen handbereik hadden en geen excuus hadden niet gezond te eten. Als een van ons het te druk kreeg hielp de ander mee.

Hoe hebben jullie de eetgewoontes veranderd?
Dit was voor ons de grootste uitdaging in de 100 dagen. Voordat we begonnen met afvallen aten we troep – fast food – op een bijna dagelijkse basis. Dat was voornamelijk vanwege het gemak. Ons dieet verandered door voedingsmiddelen met suiker te verwijderen, meer water te drinken en door onze eigen gezonde varianten van “fast food” te maken. Al onze maaltijden waren nu vantevoren voorbereidt – ik kook een heleboel kip en stop deze in Tupperware bakjes met gekookte groenten of rauwe spinazie. In de ochtend bereiden we zowel de lunch als het avondeten en nemen dit met ons mee. Op deze manier hebben we ons eten altijd bij ons wanneer het etenstijd is en komen we niet in de verleiding voor last minute troep. We zijn zo min mogeljk buiten de deur gaan eten, omdat je werkelijk geen idee hebt wat je in je lichaam stopt. Thuis weet je dat veel beter. Je weet immers welke ingredi├źnten je gebruikt.

Hoe ben je begonnen met bewegen en trainen?
Ik ben van totaal geen beweging (in bed TV kijken en nauwelijks lopen) naar weer bewegen en rekken gegaan. Het werd steeds makkelijker naarmate we meer en meer bewogen. Tessa en ik hebben vanalles geprobeerd te doen wat wij als beweging zien – soms simpele dingen als de trap nemen, lopen, sneeuw scheppen en het huis opruimen. We deden alles wat we konden doen om productief te zijn en deden minstens vier keer in de week cardio.

Wat was het moeilijkste aan het afvallen?
Ik genoot niet van mijn workouts, maar we bleven desondanks doorgaan en probeerden veel verschillende workouts om onszelf te blijven motiveren. Ik kwam erachter dat je jezelf niet kunt pushen als je geniet van wat je doet.

Welk advies kun je andere vrouwen die willen afvallen geven?
Je moet een activiteit vinden waar je van houdt en jezelf pushen. Daar komt een community van mensen bij die om je geven. Ondersteuning is absoluut een sleutel tot succes voor Tessa en mijzelf, net als bij velen andere die met hun eigen afvaltraject bezig zijn. Dus maak een plan om je te helpen je doelen te behalen. If you fail plan, you plan to fail.

Cheryl en Tessa hebben geluk dat ze zoveel steun aan elkaar konden hebben. Hoe zit dat bij jou? Heb jij iemand die jou kan helpen jouw doelen te bereiken?

Marvin Alexander

Dazzle! Personal Training System

Desire, Dazzle, Inspire.

P.s: Was dit artikel voor jou WAARDEVOL? Hoe blijf jij geconcentreerd op jouw doelen? Heb jij nog andere tips? Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+, want zo kunnen bevriende personen in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

Bron(nen):
1. Mother daughter weight loss story

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen