Ronah Van Gijsel

 

Ronah van Gijsel

 

Een dieet alleen was niet genoeg

“Al jaren ben ik aan het stoeien met mijn figuur en lichaam. Wat walgde ik van mezelf! Verschillende diëten en producten had ik al geprobeerd, maar niks paste bij mij. Uiteindelijk had ik besloten dat ik meer moest gaan sporten. “

 

Resultaten

Gewicht: -9,3 kg

Omvang: -49,5 cm

Hoe het begon

“Zodoende had ik mezelf aangemeld bij een sportschool. Zelfstandig ging ik aan de gang maar ook dit wierp geen vruchten af. Doordat ik steeds meer van mezelf begon te walgen kwam ik slechter in mijn vel te zitten. Dit had zoveel invloed op mijn eetgedrag en ik had dagelijks vreetbuien om mijn emoties te onderdrukken. Helaas was het effect hiervan altijd maar van korte duur waardoor ik nog maar eens iets ging snaaien. Zo ben ik in 1 jaar tijd meer dan 25 kilo aangekomen. Doordat ik niet lekker in mijn vel zat, durfde ik niet meer naar de sportschool en raakte ik min of meer in een sociaal isolement. Het enige waarvoor ik de deur nog uitkwam was mijn werk en mijn lieve hondje. Maar ik merkte dat zelfs dit al teveel was. Ik voelde me elke dag ellendiger en had al mijn hobby’s zowat opgegeven. Ik zag mezelf geen dressuur wedstrijden meer rijden op de manege, geen behendigheidswedstrijd met mijn hond, niet fanatiek sporten, etc.

Ik dacht dat nog maar 1 ding mijn leven kon gaan redden en dat was een gesprek aangaan met de huisarts voor een maagverkleining. Maar toch stond ik hier niet voor 100% achter. Ik had die kilo’s er tevens ook zelf aan gegeten dus ik moest ze er ook maar zelf af zien te krijgen. Maar dit lukt niet alleen!”

 

De LAATSTE kans

“En toen op een avond…kwam een PT win actie voorbij op Facebook. Helaas had ik deze niet gewonnen maar sinds dat moment bleef personal training continu in mijn hoofd spoken. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Ik durfde eerst de stap niet te zetten om contact op te nemen. Uiteindelijk had ik toch de moed gevonden om dit wel te doen. En werkelijk waar dat was en blijft altijd mijn beste keuze in heel mijn leven. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Tijdens het intake gesprek heb ik aangegeven dat dit echt mijn LAATSTE kans was om af te vallen. (en zo zie ik dat nog steeds). Als dit ook geen resultaten zou geven dan stopte ik met al mijn pogingen om af te vallen en zou ik wel zien waar het schip zal stranden. Nadat de eerste spanningen een beetje gezakt waren kreeg ik te horen dat ik met Marvin zou gaan trainen de komende 13 weken en dat ik die week daarop al gelijk kon starten. Dit was een goede match, omdat vooral de mindset voor mij een groot probleem zou gaan leveren, en laat Marvin daar nu net de expert in zijn.”

 

Grote doelen

“Wat was ik zenuwachtig die dag! Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en wat ik nog het ergste vond…ik wist niet wie Marvin was. Normaal zou ik al gelijk afgehaakt zijn bij het feit dat ik iemand niet ken. Na eerst een goed gesprek te hebben gehad met Marvin, gingen we de metingen doen. Ik was totaal niet verrast dat hier uitkwam dat ik behoorlijk overgewicht heb en dat mijn conditie echt belabberd is. Ik ben een behoorlijke perfectionist en alles moet dus zo goed mogelijk en zo snel mogelijk. En toen kwam het moment dat ik mijn doelen op moest gaan schrijven. Wat vond ik dit lastig zeg! Natuurlijk weet ik in grote lijnen wat ik wil. IK WIL AFVALLEN! Om op een gezond gewicht te komen zou er in totaal 40 kilo af moeten. Zo onrealistisch als het maar zijn kan werd dus mijn doel voor die 13 weken om er 20 kilo af te hebben. Dat haalt natuurlijk niemand. Beetje bij beetje heeft Marvin mij ervan kunnen overtuigen om dit getal echt naar beneden te schaven omdat ik anders weer een teleurstelling zal krijgen. Ik moest zorgen dat ik dit doel zou gaan halen. Het einddoel werd daarom gezet op 15 kilo in 13 weken. Dit zou behoorlijk hard werken worden.

Langzamerhand werd het mij duidelijk dat ook dit te hoog gegrepen was. Mijn uiteindelijke doel is 10 kilo geworden en hier zit ik erg dichtbij, maar heb dit niet gehaald. Echter zie ik dit nu totaal niet als falen. Dankzij de gesprekken die ik met Marvin heb gehad kan ik nu beter accepteren als er iets niet gaat zoals ik wil of verwacht had. Ik heb dankzij Marvin geleerd dat als je stil blijft staan bij wat er niet is gelukt, je nooit vooruit zal gaan en geen resultaten zal boeken. Ik kan voortaan even stilstaan bij het moment, hier even van balen en dan toch de draad weer oppakken en verder gaan met waar ik was gebleven.”

 

Eyeopener

“De afgelopen 13 weken zijn echt een rollercoaster aan emoties en acties geweest. De ene dag ging het mij erg goed af met het houden aan de voeding en ging het trainen ook geweldig. En de andere dag had ik totaal geen energie en lette ik totaal niet op de voeding en viel dus terug in mijn oude patroon van heel weinig eten of ongezond eten. Doordat ik al een lange periode gewend was om weinig te eten, viel de voeding mij in het begin vies tegen. Ik kwam maar niet aan de 2 liter water en de 1000 calorieën op een dag. Doordat mijn lichaam al een langere periode een tekort had aan voedingsstoffen en de sessies steeds zwaarder werden, kwam er tijdens een training een moment dat het verkeerd ging en mijn lichaam aangaf dat ik over mijn grens was gegaan. Ik werd flauw en voelde me echt niet goed. Dat moment moest een keer komen en sindsdien ben ik meer gaan eten maar vooral bewuster gaan eten. Wat heeft mijn lichaam nodig? Sindsdien gingen de kilo’s eraf! YES!!!!

Ik begon het sporten weer leuk te vinden en raakte er meer en meer verslaafd aan. De sessies gingen zo voorbij en telkens keek ik weer uit naar de volgende. Maar wat gingen die 13 weken snel zeg. Ook dit heeft er een tijd voor gezorgd dat ik mezelf niet voor 100% in kon zetten. Ik was alleen maar bezig met hoe veel sessies ik nog had en het idee dat ik afscheid moest gaan nemen. Dit wilde ik helemaal niet. Zodoende begin ik binnenkort, samen met Marvin, aan de volgende 13 weken waarin ik nieuwe doelen stel en ga knallen! 2016 is mijn jaar.

In 13 weken tijd ben ik veranderd, zowel lichamelijk als mentaal.

Van een verlegen, onzekere jonge vrouw, naar een sterk, gedreven en actief persoon! Inmiddels heb ik weer een dressuurwedstrijd gereden en heb ik wedstrijd gelopen met mijn hond. Vele zeggen dat ik dit zelf heb gedaan. Ik denk daar echt anders over.

Er zijn enorme inspirerende personen voor nodig om dit te kunnen….en die werken bij Dazzle! PTS. “

 

 

Ronah van Gijsel, werkzaam in de zorgsector

========================================

Wil jij ook indrukwekkende resultaten behalen?

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen