Terug in vorm na de vakantie

Terug In Vorm Na De Vakantie

 

Weet jij wat de nummer één reden is waarom mensen hun jaardoelen niet halen op het gebied van gezondheid?

Of je het nu leuk vindt om te horen of niet…

Vakantie

Dit jaarlijks terugkerend extravaganza aan gezelligheid, voor-deze-ene-keer uitzonderingen en massaal gebroken beloftes in een absolute killer van jouw resultaten.

 

Als ik je nu denkt: “Ja, dááág! Ik ga toch mooi elk jaar op vakantie hoor, dat pak je me niet af!”, mooi. Dat hoor ik graag. Iemand die langer dan vijf minuten met mij in gesprek is geweest zal direct herkennen dat er maar een wérkelijke reden is voor het niet behalen van resultaat: niet integer zijn naar jezelf. Welke commitment je ook hebt gemaakt naar jezelf, hij zal niet uitkomen tenzij je doet wat je gezegd hebt dat je zou doen. Elke keer weer.

Maar goed, nu is de vakantie toch weer bijna voorbij en wellicht hebben jouw goede voornemens voor die twee weken all-inclusive het niet langer overleefd dan fraai gepresenteerde welkomstdrankje bij het hotel. Wat nu? Direct back on the horse zou ik zeggen! Lees hier VIER TIPS OM NA DE VAKANTIE WEER TERUG IN VORM TE KOMEN.

 

1 – Laat je schuldgevoel varen

Ok, het liep toch net wat anders. Alweer. Dat kan gebeuren. Sterker nog, het is al gebeurd. Ondanks dat je al weet waarom vetcellen nooit verdwijnen. Het is terecht dat je er eens goed bij stil staat hoe ver dit jouw harde werk tot nu toe teniet heeft gedaan en hoeveel je van je jaardoel hebt gesaboteerd hiermee. Voel je je al rot? Mooi! Haal nu eens één keer heel diep door je buik adem en blaas langzaam uit. Zo, dat was dat. Laat het nu varen. Schuldgevoelens over dingen uit het verleden waar je nu niets meer aan kan doen gaan je niet vooruit helpen. Time to move on!

2 – Dump je extra eten

Heb je nog wat over van de barbecue? Teveel ingekocht toen er bezoek kwam? Weg ermee. Natuurlijk heb jij de ijzeren discipline het echt te laten liggen tot er weer iemand op bezoek komt. Desalniettemin voelt dit alsof je een pakje sigaretten op tafel laat liggen bij iemand die net gestopt is met roken. Uiteraard gooien we voedsel niet weg, maar verdelen we het aan anderen bij wie het wél in het voedingspatroon past. Zo scoor je nog sociale bonuspunten ook. WIN-WIN!

3 – Herformuleer of her-evalueer je doelenTerug In Vorm Na De Vakantie

Jezelf te buiten gaan kan een gevolg zijn van maken van een onrealistische commitment. “Ik ga nooit meer ijs eten” is niet realistisch. Het is niet gek dat je na maanden onthouding jezelf te buiten gaat aan Italiaans ijs…op het terras in Italië. Dit soort beloftes zorgen ervoor dat je de vakantie gaat zien als een ‘gerechtvaardigde uitzondering’ (lees: excuus) om te zondigen. Kijk nog eens goed naar wat je wilt bereiken DIT JAAR NOG. Wat is uitdagend, maar toch haalbaar?

Lees ook: Terugval Bij Afvallen (5 Motiverende Tips)

4 – Eet je favoriete maaltijd en doe je favoriete workout

Je bent maar een gezonde maaltijd en goede workout verwijderd van weer op weg zijn naar jouw doel. Grijp dit moment aan om de omstandigheden voor jou zo gunstig mogelijk te maken. Pak eens uit met je favoriete (gezonde!) maaltijd. Zorg er dan wel voor dat je niet te grote porties maakt. Wat betreft je workout zet je je leukste muziek klaar en doe waar je het meeste zin in hebt. Niet teveel over nadenken, gewoon even lekker KNALLEN!

 

Als je toch wat teveel hebt gegeten en gedronken deze vakantie, dan is de kans groot dat de “schade” wel mee valt. Gebruik deze vier tips en je bent in no time weer op de goede weg!

 

***LET OP: TIJDELIJK AANBOD!***

Wil jij direct SERIEUS weer gaan werken aan de BESTE VERSIE VAN JEZELF? Jouw volgende stap is contact op te nemen via 0651795964 of op de onderstaande link te drukken:

 

https://dazzlepersonaltraining.nl/actie

 

P.s: Was dit artikel voor jou WAARDEVOL?

 

Heb jij je aan al je beloftes kunnen houden deze vakantie?

 

Laat je reactie achter in het commentaar veld onder deze pagina.

P.p.s: DEEL dit artikel met jouw netwerk op Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+, want zo kunnen bevriende personen in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

 

Bron(nen):
1) https://www.fitwatch.com/blog/4-easy-steps-to-get-back-on-track-after-a-holiday-week-end

Was het waardevol, deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Dazzle Personal Training System
support@dazzlepersonaltraining.nl
www.dazzlepersonaltraining.nl
Kvk: 64330214

Onze trainingen worden gegeven in onze exclusieve studio te:

Winkelcentrum Woensel 79E
5625AD, Eindhoven
Bekijk in Google Maps

Dazzle PTS op Facebook

Personal Training Eindhoven - Dé Expert In Afvallen